Over ons

Vanuit onze 4 vestigingen in Nederland en Denemarken staan wij graag voor u klaar om vooruitstrevend te zijn in onze logistieke dienstverlening. Zo is onze vestiging in Waddinxveen gelegen nabij het hart van de bloemen-en groenteveiling. En onze vestiging in Nieuw-Amsterdam ligt nabij de Duitse grens met een ideale route richting Scandinavië.
Op deze manier houden we de lijnen met onze klanten kort.

Onze missie en visie

Missie

Hartman Expeditie wordt onder andere gevormd door Hartman Transport, J.P. Vis & Zn Internationaal Transport B.V. en Mera Trans B.V..

Met ruim 350 medewerkers, 175 vrachtwagens, 350 trailers en 14 LZV-combinaties is onze organisatie gespecialiseerd in temperatuur beheerst transport van groente, fruit, levensmiddelen en sierteelt van en naar Scandinavië. Met de focus op Denemarken, Noorwegen en Zweden.

Door een innovatieve bedrijfsvoering, moderne middelen, strategische locaties met de juiste faciliteiten en een zowel professioneel als informeel partnerschap met onze klanten, medewerkers en leveranciers leveren wij een complete dienstverlening waarbij de klant volledig ontzorgt wordt en die zich onderscheidt op het gebied van betrouwbaarheid, duurzaamheid en veiligheid.

Visie

Wij verwachten dat de markt voor transportbedrijven de komende jaren sterk veranderd. Waarbij onze klanten voornamelijk zullen gaan sturen op een afname van de voorraad en op het juiste moment beschikbaar hebben van de (bestelde) goederen. De eindgebruiker/consument zal daarnaast de komende jaren vaker en meer online bestellen.

Daarnaast verwachten wij dat de markt vraagt om een toenemende focus op duurzaamheid. Die zich niet uitsluitend beperkt tot het bereiken van een milieuvriendelijker transportoplossing met een duidelijk doel naar klimaatneutraal transport in 2030. Maar waarbij ook sociale duurzaamheid en MVO als klanteneis wordt geformuleerd.

Tegelijk verwachten wij een toenemende eis om de aangescherpte criteria op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en klimaatneutraal transport te koppelen aan een lager kostenniveau.

Wij willen dit met name bereiken door samenwerking binnen de Hartman Groep waarbij schaalvergroting, het combineren van goederstromen en het uniformeren van relevante bedrijfsprocessen zoals inkoop en crossdocking zal leiden tot een efficiënter logistiek proces.

Historie Hartman Groep

Hartman Transport is in 1996 opgericht.
Vanuit de behoefte om te expanderen, is in 2005 Hartman Expeditie en in 2012 Hartman Logistik opgericht.

In 2019 heeft Hartman Expeditie Brinkman Trans overgenomen en in het jaar 2020 J.P. Vis & Zn.
Door een overname is sinds januari 2023 Zwaan & Partners uit Marknesse toegevoegd en sinds januari 2024 Mera Trans B.V. uit Waddinxveen.

Samen vormen zij de Hartman Groep.

1996
Oprichting Hartman Transport door Ronald Hartman
2005
Oprichting Hartman Expeditie
2012
Oprichting Hartman Logistik
2019
Overname Brinkman Trans Holland
2020
Overname J.P. Vis & Zn.
2023
Overname Zwaan & Partners
2024
Overname Mera Trans B.V.

Certificeringen

Wij bezitten onder andere de volgende certificaten welke geldig zijn tot en met medio 2027;

ISO 9001:2025 Kwaliteitsmanagement
ISO 14001: 2025 Milieumanagement
ISO 22000:2018 Voedselveiligheidsmanagement

Ons team

Ronald Hartman
Algemeen directeur
René du Parand
QHSE manager