Een batterijcontainer om energie in op te slaan

Op 19 januari werd bij Hartman Expeditie in Veenoord een historisch moment gevierd. Op deze dag hebben wij onze batterijcontainer officieel in gebruik genomen. Vertegenwoordigers van Gedeputeerde Staten, de Provincie Drenthe en de Gemeente Emmen waren aanwezig bij dit bijzondere moment.

Met maar liefst 1900 zonnepanelen op het dak van de loods wekken we heel wat stroom op. Ideaal natuurlijk, maar door netcongestie konden wij de opgewekte stroom niet terugleveren aan het elektriciteitsnetwerk.

Gelukkig denken wij bij de Hartman Transport Groep oplossingsgericht, en hebben we een plan opgezet voor een alternatieve oplossing, namelijk de accucontainer. De aanschaf van deze speciale container werd mogelijk gemaakt door een bijdrage uit de subsidieregeling ‘Oplossingen netcongestie bij duurzame energieproductie’ van Provincie Drenthe.

Door het gebruik van de batterijcontainer zijn we in staat om in onze eigen energiebehoeften te voorzien. De opgewekte zonnestroom blijft volledig binnen het bedrijf bewaard en gebruikt en zo hoeft het openbare elektriciteitsnet niet verzwaard te worden. In de opslagcontainer kan maar liefst 1,1 megawatt stroom opgeslagen worden. Hiermee zijn we het grootste deel van het jaar zelfvoorzienend.

Ook RTV Drenthe was aanwezig op 19 januari om te rapporteren. Bekijk het item hier.